Ambassade en Consulaten van België in Denemarken

België in Denemarken

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Denemarken is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Kopenhagen? U reist als toerist door Denemarken en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Denemarken gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

24 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft gisteren een ontmoeting gehad met de voorzitter van de nationale bisschoppenconferentie van Congo (CENCO), Marcel Utembi, en met de secretaris-generaal, abt Nshole. Daarna heeft hij de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Democratische Republiek Congo (DRC), Maman Sidikou, ontmoet. 

24 Mar

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Vicepresidente en Minister van Buitenlandse Zaken van Panama Isabel de Saint Malo de Alvarado ontmoet. De ontmoeting vond plaats in het kader van het mechanisme voor politieke consultaties dat Panama en België hebben afgesloten. Deze consultaties vormen een structurele basis voor gedachtewisselingen tussen beide landen over bilaterale kwesties en andere aangelegenheden van gemeenschappelijk belang, naast de bestaande geregelde contacten via de gebruikelijke diplomatieke kanalen.

24 Mar

De Wereldbank organiseert een intensieve opleiding van 3 jaar voor talentvolle jongeren met een passie voor internationale ontwikkeling. Doel: je talent inzetten om de dringende problemen aan te pakken waar de wereld mee te maken heeft. De opleiding is een betaalde job. Belgische jongeren worden aangemoedigd hun kans te wagen.

24 Mar

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 4 tot 14 oktober 2017. Promoot fair trade en win 4000 euro voor jouw activiteit!

23 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem verwelkomen de rechtstreekse lijnvlucht die vanaf 25 maart opnieuw Brussel en Atlanta zal verbinden. De vlucht wordt ingelegd door Delta Airlines. Dat betekent dat er dan vanuit Brussel zeven rechtstreekse lijnvluchten naar de VS vertrekken (New York-JFK, New York- Newark Liberty, Washington – Dulles, Chicago – O’Hare, Atlanta, Orlando – Sanford, en Miami) voor een totaal van 50 verbindingen per week.